جشنواره تولیدات، جریانی برای ارتقای کیفی تولیدات هنری است


به گزارش روابط عمومی اداره کل امور استان‎ها و مجلس حوزه هنری، امیر رجبی، سرپرست حوزه هنری استان اردبیل با بیان اینکه جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری جریانی برای ارتقای کیفی تولیدات هنری مراکز استانی است، گفت: حوزه هنری استان اردبیل دررشته های مختلف هنرهای تجسمی، هنرهای تصویری، ادبیات پایداری، آفرینش های ادبی، روابط عمومی و آموزش و پژوهش درمجموع 153 اثر را روانه دبیرخانه جشنواره کرده است که این تعداد اثر درقیاس با دوره پیشین جشنواره افزایش قابل توجهی هم ازنظر کمی و هم ازنظر کیفی داشته است.

این مسئول اضافه کرد: هنرمندان حوزه هنری استان اردبیل با این حضور پررنگ شعار «یک گام به پیش» جشنواره را به نحو احسن عملیاتی کردند.

رجبی افزود: جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری سبب ایجاد انگیزه درهنرمندان، شناسایی نقاط ضعف و قوت تولیدات و ارتقای کیفی و کمی آثار و تولیدات هنری درسطح مراکز استانی می شود.

سرپرست حوزه هنری استان اردبیل گفت: ایجادالگوی مناسب تولید براساس اهداف عالیه حوزه هنری انقلاب اسلامی، نهادینه کردن نگرش کیفی به تولیدات، ارزیابی عملکرد مراکز استانی می تواند از دستاوردهای ارزشمند جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری باشد.

امیر رجبی اظهار داشت: ایجاد ارتباط دوسویه بین هنرمندان رشته های مختلف هنری مراکز استانی و آشنایی آنها با سبک کاری همدیگر یکی دیگر از مهمترین ثمرات این جشنواره است که می تواند منجر به افزایش مشارکت و همکاری های برون استانی بین مراکز گردد.

سرپرست حوزه هنری استان اردبیل ابراز امیدواری کرد این دوره از جشنواره بتواند تاثیری ماندگار برتولیدات هنری هنرمندان حوزه هنری مراکز استانی به خصوص هنرمندان حوزه هنری استان اردبیل داشته باشد.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره